Voor vragen bel +31 (0) 33206 9000

Veel gestelde vragen

Wie laadt de auto? 

Het is U12Move, dus u wilt verhuizen, om het concept zo eenvoudig en goedkoop mogelijk te houden zorgen wij dat het bestelde formaat auto op de afgesproken tijd komt voorrijden. De chauffeur opent de auto aan de achterzijde en u kunt dan gaan laden, wellicht met hulp van vrienden en bekenden. Zodra u klaar bent sluit de chauffeur de auto en rijdt naar de plaats van  bestemming en zal daar de auto weer openen zodat u kunt uitladen.  

Hoeveel tijd hebben we om te laden en te lossen? 

Bij een 20m3 auto is dat 3 uur laden en 3 uur lossen. Bij een 30m3 auto is het 4 uur laden en 4 uur lossen en bij een 50m3 auto is het maximaal 5 uur laden en 5 uur lostijd. Eventueel extra uren bedragen 40,00 euro per uur excl. 21% BTW.  

Hoe bepaal ik het laadvermogen? 

Globaal kunnen we zeggen dat een inboedel gemiddeld 100 kilo per kuub weegt. Echter als er in verhouding heel veel boeken zijn kan dat ook het dubbele zijn en als er in verhouding heel veel tuinmeubilair is kan het ook minder zijn. Eventueel kunt u voor de auto vertrekt langs een lokale weegbrug rijden om er zeker van te zijn dat de auto niet te zwaar beladen is.  

Wat gebeurd er als de auto te zwaar is? 

Als de auto onderweg wordt staande gehouden door de politie en te zwaar wordt bevonden is de boete en eventuele kosten voor het overladen in een tweede auto voor de klant.  

Wanneer is de auto op de plaats van bestemming? 

De 20m3 auto's zijn in de meeste gevallen binnen 24 uur op de plaats van bestemming, max. 1500 km. Maximaal 48 uur. De grotere auto's hebben te maken met rij-en rusttijden wetgeving en kunnen er daardoor 1 of 2 dagen langer over doen. Bij de bevestiging krijgt u ook de verwachte aankomsttijd door, uiteraard altijd afhankelijk van weer en verkeersinvloeden.  

Kan ik mijn inboedel ook een week of 2 weken later aan laten komen? 

Ja dat kan zeker, dan zal het via een inboedelopslag moeten. Dit bieden we graag in overleg aan. Wij hebben partners in alle landen van Europa.  

Kunnen we ook in het weekend een auto bestellen? 

Dat kan zeker, vaak in het weekend is het makkelijk om laad- en loshulp te regelen. Wij rekenen slechts een kleine toeslag voor laden / lossen op zaterdag (10%) of zondag (20%). Met grotere auto's (50m3) is dit vaak niet mogelijk ivm rijverboden in Europese landen. In Nederland kan het wel.  

Zijn mijn spullen verzekerd tijdens het transport? 

Wij kunnen de spullen niet verzekeren voor schade door verkeerd laden of lossen. Denk daarbij aan krassen of deuken. Omdat u zelf laad bent u ook zelf verantwoordelijk voor het veilig en goed beschermd laden van de spullen. Wij kunnen wel een transport verzekering aanbieden voor het geval er iets gebeurd tijdens het transport (denk aan een ongeluk in een file, brand, oid). Dat is schade waar u niets aan kunt doen en dit kunnen wij tegen een kleine premie verzekeren en kunt u tijdens het boekingsproces aanvullend boeken.  

Zijn mijn goederen te volgen tijdens de rit?

In de meeste gevallen is aanvullend een GPS tracking te boeken. U ontvangt dan een link per email met een persoonlijke inlogcode, deze kunt u volgen tot het einde van de rit, daarna verloopt de code. De kosten hiervoor bedragen 25,00 euro inclusief BTW.  

Hoe kan het dat U12Move zo goedkoop is? 

Dit kan doordat wij gebruik maken van een Europees netwerk van zorgvuldig geselecteerde partners. U betaald alleen de enkele reis! Als u een transport boekt van Madrid naar Amsterdam boeken wij een van onze partners die op dat moment leegkomt in Madrid. U betaald alleen het traject van Madrid naar Amsterdam en vanaf Amsterdam zullen wij zelf weer zoeken voor een volgen de lading. Door deze unieke werkwijze betaald u nooit te veel en minimaliseren wij het aantal leeg te rijden kilometers van de auto's).  

Is U12Move ook inzetbaar voor spoedtransporten? 

U12Move is bij uitstek geschikt als koerier voor spoedtransporten door heel Europa. Bijvoorbeeld voor de off-shore industrie, jachtindustrie, olie, etc. Door ons grote netwerk kunnen wij in vrijwel heel Europa binnen 5 uur laden (vaak sneller) en binnen 24 uur aan de andere kant van Europa afleveren!  

Wanneer moet ik betalen? 

U betaald op het moment van boeking, ik ontvangt direct een factuur in de email en een betaalbevestiging. U kunt online betalen met Maestro, Mastercard, American Express en diverse andere opties. 

u12move